Prescot Napisano 23 Sierpień 2011 Napisano 23 Sierpień 2011 Witam, mam taki problem że w Unvrap UVW (3ds max) kiedy przemieszczam jakiś polygon z jednego miejsca na drugi to między tymi miejscami tworzą się kreski przeciągania. To samo przy rotacji
Dagonet, Napisano 23 Sierpień 2011 Napisano 23 Sierpień 2011 Przypuszczam o co chodzi ale wrzuć jeszcze screena dla pewności
Krzyk Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Świetny timing. Właśnie wpadłem na forum pytać dokładnie o to samo. Przy przesunięciu jednego polygonu rozciąga się sąsiedni. Jak tu zrobić by każdy polygon jednej płaszczyzny (face) był oddzielny?
mirach Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 zaznacz poligon w okienku unwrapa i Detach
mirach Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Przyznam sie ze mi sie ciagle myli Break z Detachem tam, robia w zasadzie podobne efekty
Krzyk Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Rzeczywiście działa jeden po jednym. Dzięki wielkie. Ale da się może oddzielić wszystkie na raz od siebie ? Czy takich cudów to nie ma ? :D
Hynol Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Z poziomu vertexów w edit poly zaznacz wszystkie vertexy daj break. Potem je zwelduj z małym tresholdem. Teraz unwrap UVW i masz wszystkie fejsy rozbite na elementy.
Rekomendowane odpowiedzi