Napisano 26 Sierpień 201113 l Caly dowcip polega na tym ze film ktory renderuje nie trwa dluzej niz 10 sekund i nie zajmuje wiecej niz 0,99 GB! W trakcie renderowania podswieltalem plik zapisu w celu sprawdzenia ile zajmuje 15 minut temu wazyl okolo 2,5 GB teraz po zakonczeniu 0,99 GB i trwa niecale 10 sekund. Miejsce na dysku mam A cala animacja powinna trwac okolo 30 sekund Wie ktos co to za blokada? Dodam ze gdy pierwszy raz renderowalem animacje trwala ona pelne 30 sekund a za drugim i trzecim razem trwa 10 sekund.
Napisano 26 Sierpień 201113 l Renderuj do ciągów png, tga czy nawet jpegów. Dzięki temu będziesz miał każdą klatkę osobno, potem złożysz to sobie w jakimś programie pokroju premiere'a aftera czy nawet jakimś darmowym softem. No i nie będziesz się zastanawiał nad wagą pliku wyjściowego, tylko sam ustalisz sposób kodowania i wyświetlania późniejszego pliku mov czy avi czy mpeg.
Napisano 26 Sierpień 201113 l Autor Wolał bym rozwiązać istniejący problem, tak jest wygodniej. Wagą pliku sie nie przejmuje
Napisano 26 Sierpień 201113 l a nie przełączyłeś przypadkiem przy renderowaniu "active time segment" na "range" ?
Napisano 26 Sierpień 201113 l Wolał bym rozwiązać istniejący problem, tak jest wygodniej. Zrób jak radzi Tweety. Tak będzie wygodniej. Ustawienia jakie powinieneś sprawdzić to: 1. Ilość klatek na sekundę [FPS] w twoim Projekcie. "Time Configuration" w prawej dolnej części okna programu [Prawy przycisk myszy na dowolnej ikonie w tym rejonie, zadziała]. Ustaw sobie FPS jaki chcesz używać docelowo - w Europie 25klatek/sec. [PAL]. 2. Długość animacji - ustawiasz ilość klatek "Length: 250" dla 10 sekund. [3x więcej dla 30 sekund - czyli 750]. Możesz posługiwać się też "czasem" zamiast "klatkami" - Time Display: SMPTE. 3. W "Render Setup" [F10] - Time Output: "Active Time Segment" lub "Range" - "Every Nth Frame: 1" [to ustawienie pozwala renderować każdą klatkę - "2" oznacza renderowanie co drugiej klatki, itd.]. 4. W "Render Setup" - Render Output: Files... - wskazujesz osobny folder dla Sekwencji - polecam PNG ["nazwa_.png"] - domyślnie silnik renderuje obraz 16bit/channel, i domyślnie PNG zapisywane z taką właśnie "głębią" + daje możliwość zapisania kanału Alpha - czyli informacji o przejżystości.
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor Serdecznie dziękuje za Wasze odpowiedzi a szczególnie na podpowiedz Antos'a :))
Napisano 30 Sierpień 201113 l Witam mój problem polega na tym, że jak klikam by zaczęło renderować wyskakuje mi taki oto "błąd": Proszę o pomoc, z góry dziękuje :)
Napisano 30 Sierpień 201113 l Witam mój problem polega na tym, że jak klikam by zaczęło renderować wyskakuje mi taki oto "błąd": Proszę o pomoc, z góry dziękuje :) Docelowa ścieżka blahblahblah, nie istnieje. Wybierz ponownie folder na dysku swojego komputera. -------zzzzzzzzzzzz---------