Napisano 27 Sierpień 201113 l Z początkiem zabawy Vue pioner zaskakiwał mnie prędkością renderingu ale przy 3-ech górkach zaczęły się schody .Do tego nie działają mi layery i renderuje całość zamiast jednego elementu .KOlejnym rozczarowaniem jest brak możliwości importu ale niestety z tego co czytałem wersja free tego nie udostępnia .Czy można coś w oknie ustawień programu poprawić tzn przydzielić więcej ramu itp .Zauważyłem ,że na dolnym pasku pisze 2 cpu a mam procesor 4-ro rdzeniowy .Macie jakieś patenty na ustawienia ?
Napisano 27 Sierpień 201113 l Witam, niestety, pojedynczych warstw nie można renderować w Pioneerze. Można dokupić dodatek RenderUp albo wyższą wersję (nie wiem dokładnie od której dodają tą możliwość). A import obiektów to tak jak piszesz. Ja też ma problemy z wolnym renderingiem w pewnych projektach. Zazwyczaj o wiele dłużej renderują się obrazki z pewnymi rodzajami chmur, z dużą wartością Quality Boost, zaznacz też maksymalnie jakość Final a nie większą. To na razie tyle. Jak by co to napiszę jeszcze Pozdro
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor Dzięki za odpowiedź .A w general preference lub display options coś trzeba kombinować ?
Napisano 28 Sierpień 201113 l Tutaj masz tutoriale do Vue, na tej stronie jako pierwsze masz takie ogólne ustawienia "General preferences" szczególnie Introduction to Vue 9, options and application setup http://www.geekatplay.com/vue9/ Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 201113 l Autor No dzięki widziałem tą stronę ale jakoś to ominąłem .Swoją drogą Pioneer ma nieco inaczej (taki ułomny odszczepieniec nieco ) ale to cena darmowości .
Napisano 28 Sierpień 201113 l no niestety ale rendering w vue jest bardzo wolny, ostatnio 120 godzin renderowalem prace rozdzielczosc 1920x1080 na dwoch procesorac 6-rdzeniowym i 4-rdzeniowym;/ mam nadzieje ze GPU anty-aliasing w wersji 10 przyszpieszy troche rendering:) Jak sie nie myle to vue pionier wykorzystuje tylko dwa procesory.