Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć! :)

Postanowiłem, że pouczę się trochę exteriorów... Wybrałem skalisty krajobraz z gęstą trawą. Bardzo potrzebuje rad i uwag co zrobic żeby uczynić całość bardziej realistyczną. Trawa na przykład ma bardzo kiepskie cieniowanie i nie wiem jak je poprawić (użyłem Hair & Fur), światło też wydaje mi się strasznie płaski (Daylight system). Może przydałyby się też jakieś efekty - lens flare, DOF? Myślę, jeszcze nad dodaniem drzew - dzisiejszy wieczór spędze na nauce SpeedTree ;) Niedługo wrzucę render w wyższej rozdzielczości. Z góry dzięki za wszelką pomoc i porady! :)

Edit - jeszcze sprawa tła - chciałbym w tył wrzucić jakiś skalisty pejzaż... Zrobić to w Environment czy dorzucić później w photoshopie?

Edit2 - dorzucam link do obrazka w wyższej w rozdzielczości - http://dml-media.pl/rendery/goryhigh.jpg

Edytowane przez LukaszD2
  • Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Konkretniejszą scenerię rób w PSie. Pozwoli Ci to ją dopasować kolorystycznie etc.

Co do reszty to całość do poprawki ;) Przede wszystkim jeżeli chcesz pokazać taki mały fragment to musisz wymyślić co rzeczywiście chcesz pokazać - dwa głazy przy krawędziach to średni widok.

Prześledź też tutoriale dotyczące teksturowania i renderingu. Jesteś w stanie znaleźć gotowce, które przy drobnych zmianach będą świetnie pasować do Twojej sceny, a Ty sporo się nauczysz obserwując ich działanie.