Gordon Versus Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 (edytowane) Witam, mam takie pytanie ponieważ ściągnąłem ze strony scifi3d.com model ISD z SW. Po jego zrenderowaniu zauważyłem iż nie jest on taki jak na tym filmie: od 1:24. Nie wiem czy to kwestia oświetlenia, mój jest natomiast szary i widać iż jest bardzo komputerowo na tym filmie jednak ma on wygląd mniej komputerowo. Proszę o propozycje co może być tego efektem. Modele w tym filmie są z tej samej strony. Przy otwieraniu modelu pokazują się takie okna: Edytowane 3 Wrzesień 2011 przez Gordon Versus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 nie jestem pewien ale chyba model byl renderowany w finalRender'ze ktorego nie masz (brakujace pluginy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Pobrałem tego FinalRender'a i teraz to w ogóle się nie renderuje -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 nie uzywam finalRender'a ale z tego co widze to renderuje tylko ze powoli. zmniejsz rozdzielczosc i poczytaj jak obnizyc jakosc renderu. powininen cos wyrenderowac ale bedzie znak wodny bo uzywasz wersji demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Nie wiem czy to kwestia oświetlenia, mój jest natomiast szary i widać iż jest bardzo komputerowo na tym filmie jednak ma on wygląd mniej komputerowo. w skrocie, nie zaleznie czy bedziesz uzywal final renderea czy innego musisz popracowac nad materialami i oswietleniem modelu. Niestety jak narazie zadnen renderer nie ma przycisku "zrob realistyczny render". Oprocz pluginu DoIt oczywiscie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2011 prosiłbym o kontakt w sprawie tego: GG: 23557472 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi