ladypoison Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Załączam scenę, która jak dla mnie jest gotowa, ponieważ nie mam na nią więcej czasu. Proszę o ocenę, co wg Was jest ok, a co wymagałoby zmiany. Scena wykonana w maksie, render Mental Ray, niewielka obróbka kolorystyczna w gimpie. Tam, gdzie jest duże przeszklenie w budynku, powinna być klatka schodowa, wiem, że dużo lepiej by to wyglądało gdyby ona tam faktycznie była :) Dziękuję za wszystkie komentarze.
goran Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Trochę mała rozdzielczość, trudno coś ocenić. Generalnie bez zarzutów, ale i bez zachwytu. Na bruku zrobiła się mała moira, poza tym rzeczywiście, jakbyś dodał cokolwiek za szybami byłoby lepiej.
ladypoison Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Napisano 5 Wrzesień 2011 wymiary obrazka to 800x450 natomiast rozdzielczość jest 72. Zawsze mi się tak renderuje (da się to zmienić?). Na ekranie wygląda to dobrze, tutaj jednak po załadowaniu załącznika faktycznie średnio to wygląda. Da się wstawić obrazek inaczej niż do miniaturki? Jak? :)
goran Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Obrazek możesz wrzucić na jakiś serwer (np.: Imageshack.us, polski fotosik.pl) i wkleić "miniaturkę na forum". Wtedy możesz dać to na co pozwala dany serwer. Co do ustawień renderera to w opcjach renderingu w zakładce Common masz ustawienia rozdzielczości, możesz tam ustawić (prawie) dowolną.
ladypoison Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Napisano 5 Wrzesień 2011 (nie wiem dlaczego nie działa..) http://imageshack.us/f/231/7g2t.jpg/ Tu jest obrazek w pełnej okazałości. Mówisz o rolecie common -> output size? To są wymiary renderu, nie rozdzielczość...? Zawsze to ustawiam na 800x450 jednak jak wrzucam obrazek do gimpa to tam mi pokazuje że rozdz. jeste zawsze 72x72, nie ważne jaki output size ustawię. Wybacz tak podstawowe pytania, nie jestem grafikiem z zawodu i pewne rzeczy są mi obce ;)
Rekomendowane odpowiedzi