siter90 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Witam, aktualnie mam taki o to modelik [1] :) i chciałbym go podrasować w vRay-u aby uzyskać coś takiego jak jest na obrazku [2] [1] - moja scena [2] - milestone Oświetlenie: Kamera: Jak to lepiej doświetlić, aby te rendery były bardziej bajeranckie jak z [2] czy moze Photoshop ? Z góry dziękuję za pomoc :) pozdrawiam
Robertus Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Ja bym zaczął od zróżnicowania materiałów. Na twoich przykładach mają one ciekawe kolory, tu trawka, tam czerwona kanapa. U ciebie natomiast szaro, buro, brązowo.
Piotr7979 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Zmieniłbym tło na białe i chyba nie oświetlałbym physical sun tylko jakimś białym infinit'em
mirach Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 wiekszy kontrast w oswietleniu, i to co Robertus napisal, materialy u ciebie ani nie odbijają, ani nie maja zywych kolorow.
siter90 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Napisano 5 Wrzesień 2011 dzięki za porady :) zabieram się za zmiany i jak coś uda się lepiej to podrzucę :)
Rekomendowane odpowiedzi