Jump to content

Problemy z animacja


Juzwa
 Share

Recommended Posts

Witam,

 

Animujemy w maxie na CATie. Juz ktorys raz z kolei pojawiaja sie te same problemy:

 

1)tworze sobie nowego layera, poza poczatkowana kazdym layerze na poczatku jest taka sama. Animuje na autokeyu. Na sam koniec gdy animacje na layerach sa gotowe, pozy poczatkowe na kazdym layerze sa inne. Kopiowanie pozy z innego layera nic nie daje, bo wczytuje calkiem co innego. Czesto mam tak ze kopiowanie pozy na ten sam layer to co innego, kazda kosc jest przesunieta o jakas wartosc.

 

2)Dzis natomiast otwieram wczorajszy plik i rece mi opadaja, nie wiem juz co sie dzieje. Na kazdym layerze animacja zaczyna sie od 70tej klatki, pomimo ze przed 70ta jest sporo kluczy. Dokladnie to jest tak: na kluczach animacja zaczyna sie na 0 i trwa do 270. Natomiast przy odtwarzaniu animacja zaczyna sie kolo 70tej i konczy tez na 270. Czyli w rzeczywistosci kazda animka sie "skurczyla"

 

Rece mi juz opadaja, takich jaj nie bylo w maya.....

 

Mam nadzieje ze sie znajdzie jakas mila osoba co potrafilaby mi wyjasnic co sie dzieje....

 

P.S. dodac musze ze tylko kosci CATa tak dzialaja. Podpiete pozostale elementy na kosciach maxowych animuja sie tak jak powinny.

Edited by Juzwa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy