Napisano 10 Wrzesień 201113 l Witam. Jeśli to zły dział to proszę modelatorów o przeniesienie! Robię z kolegami film 3d (taki 40 minut - 60 minut) w 3ds maxie i iClon`ie Dużo scen będzie w mieście (szczególnie nocą)! i Teraz pytanie: Gdzie mogę znaleźć oświetlone modele (budynki, wieżowce, biurowce - najlepiej najwięcej szklanych), bądź takie do oświetlenia? Chodzi mi o to, aby światło połączone ze szkłem dawały jakieś fajne efekty.' Proszę o linki z modelami lub wskazówki.
Napisano 10 Wrzesień 201113 l Evermotion serwuje duze poklady exteriorów ze szkłem, oświetlenie to ciężko będzie ujednolicić tak, żeby pasowały do całego konspektu sceny. Mysle, ze najlepiej zorganizowac sobie jakies modele, pozniej je oświetlić wewnątrz i po krzyku :)
Napisano 11 Wrzesień 201113 l Autor A wie ktoś może czy mogę jakoś przesłać mój projekt ( miasto) z programu CityScape do 3ds maxa? Ewentualnie proszę o podobny program!
Napisano 12 Wrzesień 201113 l Szukaj jakiś exporterów do 3ds. obj., powinny być w programie. Oświetlone modele? 0_o Weź je wymodeluj, a nie proś o jakieś linki jak, już to turbosquid. Zawsze możesz użyć skryptów tworzących budynki w maxie. Poszukaj, było na forum.
Napisano 12 Wrzesień 201113 l Autor Mam problem ze znalezieniem takiego konvertera. Czy mógłbyś mi podać jego nazwę albo link? Bardzo proszę!