papuga12 Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Witam. Jeśli to zły dział to proszę modelatorów o przeniesienie! Robię z kolegami film 3d (taki 40 minut - 60 minut) w 3ds maxie i iClon`ie Dużo scen będzie w mieście (szczególnie nocą)! i Teraz pytanie: Gdzie mogę znaleźć oświetlone modele (budynki, wieżowce, biurowce - najlepiej najwięcej szklanych), bądź takie do oświetlenia? Chodzi mi o to, aby światło połączone ze szkłem dawały jakieś fajne efekty.' Proszę o linki z modelami lub wskazówki.
ajnsztajnik Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Evermotion serwuje duze poklady exteriorów ze szkłem, oświetlenie to ciężko będzie ujednolicić tak, żeby pasowały do całego konspektu sceny. Mysle, ze najlepiej zorganizowac sobie jakies modele, pozniej je oświetlić wewnątrz i po krzyku :)
papuga12 Napisano 11 Wrzesień 2011 Autor Napisano 11 Wrzesień 2011 A wie ktoś może czy mogę jakoś przesłać mój projekt ( miasto) z programu CityScape do 3ds maxa? Ewentualnie proszę o podobny program!
pirx Napisano 12 Wrzesień 2011 Napisano 12 Wrzesień 2011 Szukaj jakiś exporterów do 3ds. obj., powinny być w programie. Oświetlone modele? 0_o Weź je wymodeluj, a nie proś o jakieś linki jak, już to turbosquid. Zawsze możesz użyć skryptów tworzących budynki w maxie. Poszukaj, było na forum.
papuga12 Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Napisano 12 Wrzesień 2011 Mam problem ze znalezieniem takiego konvertera. Czy mógłbyś mi podać jego nazwę albo link? Bardzo proszę!
Rekomendowane odpowiedzi