siemien Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Witam. Z racji, że to mój pierwszy post chcę powitać was :) A teraz do rzeczy. Hobbystycznie tworzę modele 3d, na razie początkujący jestem, więc nagród z tego nie ma, ale się uczę. Chciałbym zbudować nowego PC, z racji, że mój już ma dużo, dużo lat za sobą, aczkolwiek nadal można na nim tworzyć (amd x2, 2 gb ramu, 8600gt). Planowałem dać sobie spokój z ogromnymi komputerami i chciałbym coś co mógłbym wstawić sobie we wnękę w biurku o ile się zmieści albo na biurko obok lub za ekran. Oto mój build: Procesor: Intel i7-2600k Ram: GoodRam 8gb (2x4gb) 1333 mhz CL9 Mobo: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 GPU: Intel HD 3000 z procesora Chłodzenie CPU: Scythe Kazuti Dysk: Seagate 1TB 7200rpm 32MB Sata III Obudowa: Tacens IXION ITX 300W Wyszło 2200 zł, ale zastanawiałem się nad zakupieniem zamiast hdd - ssd w granicach 60 gb na sam system, a dodatkowo hdd pod usb3 na storage, projektów, filmów, gier (o ile w coś w ogóle jak się nawrócę to pogram). Jeżeli będzie potrzebna później rozbudowa o kartę grafiki to PCI-Express x16 jest na pokładzie, a zasilacz w obudowie wydaje się, że jest standardowy ATX i można go wymienić. Proszę o opinie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi