Napisano 30 Wrzesień 201113 l Witam, Mam problem z layerami w Animation Layers.... Objasnie co chcialem zrobic: 1) na pierwszym layerze zrobilem zwykly loopowana animacje plywania rybki (w miejscu) 2) na drugim layerze zrobilem zawracanie rybki 3) chcialem wylaczyc drugiego layera, zeby na 3cim zrobic kolejne zawracanie.... A tu sie okazuje,... w sumie sam nie wiem co sie okazuje. Na kazdym z layerow jest zblendowana animacja obu layerow. Na "zerowym" base layer (nie ruszalem, cos mi w glowi podpowiadalo zeby tego nie tykac) rybka sie porusza przy zawracaniu, ale nie ma aniacji plywania, do tego kosc z ryja sie jakos dziwnie przekrzywila. Na layerze 1szym (gdzia mial byc czysty loop kolysania sie na boki) wszystko ladnie blenduje i jest jak powinno. A na 3ci to tez jaki mix tych powyzszych. W kazdym razie nie moge wylaczyc sobie dodolnych layerow, zeby sobie pracowac dalej. Nie wiem, ale chyba nie lapie i te leyery dzialaja inaczej niz mi sie wydawalo i niepotrzebnie sie w to bawilem. Czy jest jakis inny sposob zeby pracowac na layerach i je sobie blendowac? W CATcie dziala to wysmienicie, ale nie ebde robic CATa dla ryby co ma 5 kosci!