Napisano 7 Październik 201113 l Witam, mam dość nietypowy problem, otóż znalazłem tą stronę z materiałami do vraya i nie do końca wiem jak ich używać... No dobra znalazłem sobie odpowiadający mi materiał i co mam z nim teraz zrobić? Jest tam 1 plik .mat i 3 pliki z obrazkami. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę dot. tego jak mam zrobić aby uzyskać taki efekt jak na obrazku poniżej \/ Znalazłem taki mały tutorial jak zrobić tą podłogę, https://dl.dropbox.com/u/14907110/tutorial%20kuchnie/2_u.jpg ale jak tam mam te mapy to nie wiem gdzie którą wsadzić... (którą z tych 3 w folderze z materiałem)
Napisano 7 Październik 201113 l Autor Dobra, jak umieścić materiał na modelu już wiem tylko teraz, jakieś rady co do oświetlenia pojedyńczych obiektów?
Napisano 7 Październik 201113 l Na stronie vraymaterials.de jest możliwość ściągnięcia sceny przedstawionej na załączonym przez Ciebie obrazku. Musisz zahaczyć o temat mapowanie i go dość mocno zgłębić aby mapy były odpowiednio nałożone na obiekty. O co chodzi z tym oświetleniem? Rozwiń myśl. Cała scena tak jak pisałem jest do pobrania. Na przyszłość jeśli oczekujesz konkretnej odpowiedzi ładniej zapytaj:) Piątka i powodzenia
Napisano 7 Październik 201113 l Autor A jak można ściągnąć scenke to git, bo mi chodziło o to właśnie jak wyeksponować jakiś obiekt i pokazać jego wszystkie detale... Wielkie dzięki. @Edit Tylko nie za bardzo widzę gdzie tę scenke ściągnąć xd Jest 1 download i tam są te 3 mapy i vray mtl...