Mr_SAN Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Witam serdecznie. Napotkałem na problem a właściwie upierdliwość podczas modelowania kratki basenu. Czy istnieje możliwość zaznaczania co któregoś edge przy użyciu opcji RING? Próbowałem na początku ręcznie - myślałem, że wyjdę z siebie - za dużo tego (odznaczanie niepotrzebnych edge po zaznaczeniu wszystkiego tez do najmilszych nie należy). Pracuję na maxie 2012. Miałem nadzieje, że znajdę jakąś opcje zaznaczania co któryś zadany (np. co piąty) edge w narzędziach dostępnych z górnego menu - ale nie doszukałem się. Czy ktoś ma jakiś na to sposób czy pozostaje mozolne zaznaczenie ręczne?
mirach Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 w polybooscie, tfu, teraz to sie zwie graphite tools masz mozliwosc zrobinia loopa lub ringa z dowolnie ustawionym gap.
Mr_SAN Napisano 8 Październik 2011 Autor Napisano 8 Październik 2011 Faktycznie jest! - dzięki wielkie mirach :) Przeszukałem wszystkie sekcje oprócz właśnie Graphite Modeling Tools. Niestety repa nie mogę dać :(
mirach Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Niestety repa nie mogę dać :( musze przestac podpowiadac :D Tak na marginesie to mam wrazenie ze autodesk zupenie nie pokazuje powera tych narzedzi. Polecam obejzec sobie filmiki ze strony polyboosta, zwlaszcza z preview 2,3 i 4 http://www.polyboost.com/videos.htm pozdriawam
Mr_SAN Napisano 8 Październik 2011 Autor Napisano 8 Październik 2011 Oglądałem - potężne narzędzie. Faktycznie jakby Autodesk trochę po macoszemu traktował te narzędzia.
Rekomendowane odpowiedzi