ptah Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Cześć, dostałem projekt do szkoły i muszę zrobić animację flash. Czy macie jakieś animacje które mocno wryły się wam w głowy i mogli byście podzielić się linkami jako jakąś inspiracją dla mnie? Drugie pytanie to czy widzieliście gdzieś może jakieś tutki jak animować postacie we flashu żeby wyglądało to w miarę realistycznie (hód, podnoszenie przedmiotów, rzucanie itd). Z góry dziekuje
bolitic Napisano 11 Październik 2011 Napisano 11 Październik 2011 najlepszy sposób na realistyczną animacje 2D to mocap 2D - nagrywasz siebie kamerka czy komórą, potem klatka po klatce rysujesz na stage'u na gotowym filmiku :] Tak powstała np gra Prince of Persia.
olaf Napisano 11 Październik 2011 Napisano 11 Październik 2011 mozesz użyc bone2D ale nie widziałem zadnego tutoriala. Tak czy inaczej potrzebujesz referencji - mozesz podkładac sample z np. gettyimages albo renderować sobie z przykładowych walkcycle czy choćby (to najłatwiejsze) z ripowanych reklamówek apple'a z czarnobiałymi postaciami.
Rekomendowane odpowiedzi