Gość pluszowypajonk Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Szukam niezłych przykładów domów kultury. Co macie ciekawego do powiedzenia na ten temat?
Shogun 3D Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Pałac Kultury - wybryk natury. Reszta to zwykle zestaw klocków z oknami i dziurą na wpuszczanie i wypuszczanie gawiedzi. Kultura popularna na poziomie kamienia sprayowanego. Przynajmniej w Lechistanie.
Gość pluszowypajonk Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 No właśnie, trochę żal że to tak zaniedbują. A to naprawdę ciekawy temat dla architektów, szczerze mówiąc, jestem zniesmaczona tym, co zastałam szukając. Bryła budynków kompletnie bez wyobraźni, a jeżeli już coś jest, z pomysłem, to bryłą i konstrukcja są zaniedbane. Zero innowacyjności, a to przecież domy "kultury", które powinny być wizytówką ludzi kulturą się zajmujących. Niestety "starożytne" kostki się do tego celu nie nadają. Przecież sztuka i kultura w naszym kraju jest na wysokim poziomie, ale nie dbamy o to, by mieć gdzie ją tworzyć. Do naprawdę denerwujące.
Rekomendowane odpowiedzi