Napisano 7 Lipiec 200420 l Prosze o pomoc. Wymodelowałem sobie sprzęt HiFi. W realu ma on taki metaliczny (srebrny) kolorek. Morduje sie z materiałem i nie mogę sobie poradzic. Prosze o podpowiedz lub jakis tutorial. Renderuje oczywiscie w Brazil. Chodzi mi o cos takiego jak na zalaczonym obrazku
Napisano 7 Lipiec 200420 l Brazil Chrome i pobaw się wartościami w Glossiness... w sumie to powinno wystarczyć, że go włączysz,a będzie już podobnie :)
Napisano 7 Lipiec 200420 l Autor Dzieki M@ti. Sproboje sie pobawić. Rozumiem ze trzeba wrzucic jakas mape HDRI w environment? Wlasnie troche zaczynam sie z tym gubic. Bo chcialem uzyskac taki material ze jak sprzęcik HiFi wrzuce potem w pokoj oswietlany przy pomocy photonów to zeby w miare realnie to wygladalo.
Napisano 7 Lipiec 200420 l No w końcu coś ten metal odbijać musi - jeśli masz pomieszczenie zamknięte to i bez HDRI się obejdzie :) poza tym, jeśi chcesz, zeby tylko odbijało, to wystarczy, że będzie to po prostu jakiś zwykły perspektywiczny obrazek. Oczywiście (żeby nie było niedomówień - mówimy o Rendering > Environment)
Napisano 12 Lipiec 200420 l Jak dobrze płaciz to Ci nawet pokój mogę posprzątać :P ;) [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > M@Ti]