Napisano 1 Listopad 201113 l Witam, Do tej pory (bo od 2008 roku) zajmowa艂em si臋 ma艂ymi rzeczami (g艂贸wnie low-poly), kt贸re w niemal 100% by艂y robione pod potrzeby GTA San Andreas. Zajmowa艂em si臋 tym z do艣膰 obfitymi przerwami, jednak podstawy mam opanowane. Ostatnio jednak zag艂臋bi艂em si臋 bardziej w modeling, gdy偶 mam z nim zwi膮zane plany co do studi贸w. Od pocz膮tku dzia艂am na wersji 2009 i dzisiaj kumpel mi powiedzia艂, 偶e 2012 s膮 fajnie przygotowane rzeczy do VRaya i w og贸le. No i wzi臋艂o mnie na my艣lenie, czy dobrze robi臋 nie bior膮c si臋 za aktualizacje do nowszej wersji. 聽 Panowie, co o tym my艣licie? Czym pr臋dzej przesiada膰 si臋 na nowsz膮 wersj臋?
Napisano 2 Listopad 201113 l Szczerze to nie :), ale 2012 i tak jest troche lepsza od 2011 zapytaj koleg臋 jakie rzeczy do vray'a bo sam bym ch臋tnie si臋 dowiedzia艂 jako 偶e autodesk wspiera silnik maxa, czyli mental ray.
Napisano 2 Listopad 201113 l Jak sta膰 Ci臋 na tak膮 przesiadk臋 to mo偶na sobie na to pozwoli膰, drobne zmiany w interfejsie umilaj膮 prac臋, chocia偶 generalnie to i tak ten sam program. Oczywi艣cie pod 2012 mo偶esz zakupi膰 Vraya 2.0 z VrayRT, co pozwala u偶ywa膰 Vraya jako activeshade - chyba o to chodzi艂o "kumplowi". Pami臋taj jednak 偶e nowsza wersja wymaga lepszego sprz臋tu... 聽 Poza tym jak masz winx32 to mo偶esz odrazu zmieni膰 system na win7x64+max2012x64, co daje sporo mo偶liwo艣ci wykorzystania dot膮d niedost臋pnych zasob贸w...
Napisano 2 Listopad 201113 l Oczywi艣cie pod 2012 mo偶esz zakupi膰 Vraya 2.0 z VrayRT, W 2009 te偶 to chodzi.
Napisano 3 Listopad 201113 l Dok艂adnie ja mia艂em VrayRT z 2011, ale szczerze nie jest zbytnio u偶ywany przez swoje ograniczenia pust膮 scene bez tekstur bump-mappingu i innych dupereli tobie live wyrenderuje ale tak to idzie to d艂ugo.
Napisano 3 Listopad 201113 l Autor Aktualnie posiadam 3DS Maxa 2009 w wersji x64 i dzia艂am na zestawie: Windows 7 Ultimate x64, AMD Phenom X3 720 2.8GHz podkr臋cony do 3.3GHz + dodatkowo odblokowa艂em jeden rdze艅 (tak, to mo偶liwe. teraz m贸j procesor jest nieco wydajniejszy od Phenom II X4 955), GTX 260 core 216 896MB i 4GB RAM. Sprz臋t w maju sko艅czy 3 latka :) Przy okazji mo偶ecie mi powiedzie膰, czy b臋d臋 mia艂 jakie艣 problemy z 3DS Maxem w wersji 2012 oraz czy jest jaka艣 przepa艣膰 mi臋dzy VRayem 1.5 a 2.0?
Napisano 3 Listopad 201113 l Przy okazji mo偶ecie mi powiedzie膰, czy b臋d臋 mia艂 jakie艣 problemy z 3DS Maxem w wersji 2012 oraz czy jest jaka艣 przepa艣膰 mi臋dzy VRayem 1.5 a 2.0? 聽 Nie b臋dziesz mia艂 problem贸w, co wi臋cej, powiniene艣 zauwa偶y膰 wzrost wydajno艣ci w stosunku do 2009. Wed艂ug mojej opinii "porz膮dne" wersje maxa to w艂a艣nie 2009 i 2012. Wed艂ug tego schematu nast臋pna przesiadka b臋dzie mia艂a sens przy wersji 2015:) Vray nie r贸偶ni si臋 zbytnio, poprawiono to co by艂o, dodano kilka nowych funkcji i jest szybszy, przynajmniej z tego co zauwa偶y艂em a nie by艂o mi dane zag艂臋bi膰 si臋 w 1.5 zbyt mocno wi臋c to taka dosy膰 powierzchowna opinia por贸wnawcza Vraya.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto