Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

Do tej pory (bo od 2008 roku) zajmowa艂em si臋 ma艂ymi rzeczami (g艂贸wnie low-poly), kt贸re w niemal 100% by艂y robione pod potrzeby GTA San Andreas. Zajmowa艂em si臋 tym z do艣膰 obfitymi przerwami, jednak podstawy mam opanowane.

Ostatnio jednak zag艂臋bi艂em si臋 bardziej w modeling, gdy偶 mam z nim zwi膮zane plany co do studi贸w. Od pocz膮tku dzia艂am na wersji 2009 i dzisiaj kumpel mi powiedzia艂, 偶e 2012 s膮 fajnie przygotowane rzeczy do VRaya i w og贸le. No i wzi臋艂o mnie na my艣lenie, czy dobrze robi臋 nie bior膮c si臋 za aktualizacje do nowszej wersji.

Panowie, co o tym my艣licie? Czym pr臋dzej przesiada膰 si臋 na nowsz膮 wersj臋?

• Odpowiedzi 6
  • Wy艣wietle艅 907
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szczerze to nie :), ale 2012 i tak jest troche lepsza od 2011 zapytaj koleg臋 jakie rzeczy do vray'a bo sam bym ch臋tnie si臋 dowiedzia艂 jako 偶e autodesk wspiera silnik maxa, czyli mental ray.

Napisano

Jak sta膰 Ci臋 na tak膮 przesiadk臋 to mo偶na sobie na to pozwoli膰, drobne zmiany w interfejsie umilaj膮 prac臋, chocia偶 generalnie to i tak ten sam program. Oczywi艣cie pod 2012 mo偶esz zakupi膰 Vraya 2.0 z VrayRT, co pozwala u偶ywa膰 Vraya jako activeshade - chyba o to chodzi艂o "kumplowi". Pami臋taj jednak 偶e nowsza wersja wymaga lepszego sprz臋tu...

Poza tym jak masz winx32 to mo偶esz odrazu zmieni膰 system na win7x64+max2012x64, co daje sporo mo偶liwo艣ci wykorzystania dot膮d niedost臋pnych zasob贸w...

Napisano
Oczywi艣cie pod 2012 mo偶esz zakupi膰 Vraya 2.0 z VrayRT,

W 2009 te偶 to chodzi.

Napisano

Dok艂adnie ja mia艂em VrayRT z 2011, ale szczerze nie jest zbytnio u偶ywany przez swoje ograniczenia pust膮 scene bez tekstur bump-mappingu i innych dupereli tobie live wyrenderuje ale tak to idzie to d艂ugo.

Napisano
  • Autor

Aktualnie posiadam 3DS Maxa 2009 w wersji x64 i dzia艂am na zestawie: Windows 7 Ultimate x64, AMD Phenom X3 720 2.8GHz podkr臋cony do 3.3GHz + dodatkowo odblokowa艂em jeden rdze艅 (tak, to mo偶liwe. teraz m贸j procesor jest nieco wydajniejszy od Phenom II X4 955), GTX 260 core 216 896MB i 4GB RAM. Sprz臋t w maju sko艅czy 3 latka :)

Przy okazji mo偶ecie mi powiedzie膰, czy b臋d臋 mia艂 jakie艣 problemy z 3DS Maxem w wersji 2012 oraz czy jest jaka艣 przepa艣膰 mi臋dzy VRayem 1.5 a 2.0?

Napisano

Przy okazji mo偶ecie mi powiedzie膰, czy b臋d臋 mia艂 jakie艣 problemy z 3DS Maxem w wersji 2012 oraz czy jest jaka艣 przepa艣膰 mi臋dzy VRayem 1.5 a 2.0?

Nie b臋dziesz mia艂 problem贸w, co wi臋cej, powiniene艣 zauwa偶y膰 wzrost wydajno艣ci w stosunku do 2009. Wed艂ug mojej opinii "porz膮dne" wersje maxa to w艂a艣nie 2009 i 2012. Wed艂ug tego schematu nast臋pna przesiadka b臋dzie mia艂a sens przy wersji 2015:)

Vray nie r贸偶ni si臋 zbytnio, poprawiono to co by艂o, dodano kilka nowych funkcji i jest szybszy, przynajmniej z tego co zauwa偶y艂em a nie by艂o mi dane zag艂臋bi膰 si臋 w 1.5 zbyt mocno wi臋c to taka dosy膰 powierzchowna opinia por贸wnawcza Vraya.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci