Marcin Napisano 8 Lipiec 2004 Napisano 8 Lipiec 2004 Panowie znalazlem moje stare animacje z 2000 jak sie jeszcez bawilem tracingiem ..... jakosc jak na tamte czasy byla jaka byla ale i tak wam pokaze. ... pierwsza przedstawia moj dywan i maxowa wiezyczke Sciągnij nastepna to wymodelowany bar i puszczony z tracingiem z kamery Sciągnij tutaj zas mamy test tracera na dywanie :D Sciągnij nastepny test tracera tyle ze na biórku Sciągnij hihi a tu juz bardziej zlozona animacja z moja myszką :D Sciągnij a o to biped w calej okazalosci a w tle moj pokoj .... :D Sciągnij a sobie chcialem smoka w pokoju to mam :D Sciągnij no i na koniec jeszcze wood gox dla testu :D Sciągnij
lukasz Napisano 8 Lipiec 2004 Napisano 8 Lipiec 2004 nie znam sie na tracingu ale animacje wygladaja niezle ..zwłaszcza ze smokiem mi sie podoba ..cien wyglada dosc realisycznie ..uzywałes jakis programow do compostingu czy wszystko w maxie?
Marcin Napisano 8 Lipiec 2004 Autor Napisano 8 Lipiec 2004 hehe wszystko w maxie przeciez to maxowy smok...i wiezyczka :D sa z mojego starego kompa wiec nic po kompresji sie spodziewac :P
dr Ug Napisano 8 Lipiec 2004 Napisano 8 Lipiec 2004 Tracking wyglada rzeczywiscie niezle. Animacje dzialka i smoka nie sa jego. Mysza wyglada kiepsko, wiec moze Marcin sam zrobil ;)
Marcin Napisano 8 Lipiec 2004 Autor Napisano 8 Lipiec 2004 hihi n odrug masz racje mycha sama z siebie niewyszla :P to byly pierwsze cwiczenia z character studio :P i takie tam composing razem z GI :P ale podwazam ze to bylo 4 lata temu !! :P
dr Ug Napisano 8 Lipiec 2004 Napisano 8 Lipiec 2004 Smok byl dolaczony do bodajze czworeczki, wiec powiedzmy, ze Ci wierze ;P
Marcin Napisano 8 Lipiec 2004 Autor Napisano 8 Lipiec 2004 no bo ja pracowalem w 4 wtedy.... i ta wiezyczka tez byla z 4 :P ale to bylo przed awarią dysku :/ teraz to raczej robie backupy :D
belzebub Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 rany, pracowales w maxie 4 cztery lata temu. niezle. A mi sie wydawalo ze jeszcze nie bylo maxa 4 wtedy. chm.
Marcin Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Napisano 10 Lipiec 2004 kompresowany :P bo nagrywalem na plytke :P szczeze to chyba w zime bylo wiec niepamietam :D pamietam ze renderowalem ta scene kilka razy :D mozwe to serio bylo 2001 hmm sam juz nie wiem [Wyedytowany dnia 10/7/2004 > Marcin]
Piotr Dobosz Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 ,,nie znam sie na tracingu ale animacje wygladaja niezle '' czesc Marcin i czesc wszystkim:) Marcin co to jest tracing? to jakis program w maxsie do tego czy to styl animacji sory za banalne pytanie:( pozdrawiam ladne masz te ANimacje:) bardzo ladne
kx Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 z tego co sie orientuje :D to takie prowadzenie kamery... jak nagrasz filmik na kamerze, zgrasz do kompa, wstawisz jako tlo w maxie to obiekty nie beda sie ruszaly zgodnie z ruchem kamery, a tracking to jest wlasnie zrobienie prowadzenia takiej kamery
Kris_R Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 Tracing to proces analizy obrazu video w celu odwzorowania kamery wirtualnej, ruszającej się tak, jak ta analogowa, którą materiał był nagrywany. Komputer śledzi ruch wskazanych kontrastowych puktów obrazu i na podstawie ich wzajemnych zależności w ruchu tworzy maxową kamerę, która ma taką samą ogniskową, obiektyw i ruch, jak prawdziwa kamera.... umożliwia to integrację świata realnego i świata CG. pozdrawiam
Piotr Dobosz Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 pieknie powiedziane Kris:) dzieki bardzo
THE MANYSH TRAFO Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 Tracking sa jakies tutki o tym chetnie poczytam (tylo z helpem mi nie wyjezdzac) bo nigdy sie tym nie bawiłem Marcin proste ale fajne. (p.s nie zabezpieczyłes serwera mozna bagrowac po dysku chociaz i tak tam nic nie ma ) ...............a ładna ta Monika 8-)
Rekomendowane odpowiedzi