kurczaczak Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Zrobiłem coś w stylu reflektora. Chciałem sprawdzić, jak się sprawdza w akcji. Niestety efekt jest beznadziejny, kaustyka wygląda po prostu okropnie. Podejrzewam, że wynika to z tego, że dużo światła jest odbijane przez łopatki. Render w załączniku (fragment zacząłem renderować na innych ustawieniach, ale nie trafiłem z nimi i jest taki rąbek nadgryziony). Co mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Hmm mi to wygląda na źle dobrane próbki w ogóle renderowania, wyłącz Caustics i zobacz co wtedy będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczaczak Napisano 15 Listopad 2011 Autor Share Napisano 15 Listopad 2011 Wyłączyłem kaustykę, ale czemuś pojawiają się jakieś błędy światła :/ Wprawdzie są znacznie mniejsze, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi