yamayka Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 Witam wszystkich użytkowników, To mój pierwszy post na forum, nie chcę powtarzać tematu- w dziale znajduje się podobny jednak związany z zielenią. Jestem początkującą uzytkowniczką vray'a. Korzystając z tutorialu ustawiłam render sceny bryły, z niewielka iloscią zieleni i przez całą noc niewiele się zrobiło. Wszystkie ustawienia jak tutaj: http://vray.info/tutorials/vraydaylight/ Materiały darmowe stąd: http://vray-materials.de/all_materials.php Tu obecny stan renderingu po okolo10h: Uploaded with ImageShack.us Na screen'ie miernik CPU- oscyluje na zużycie ok.20% pamięci i procesora, jak moge przyspieszyć czas renderowania? Czy jest jakiś generalny powód tak długiego renderowania? Będę bardzo wdzięczna za każdą wskazówkę.
arturprx2 Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 To jeszcze powiedz na jakiej maszynie liczysz :)
yamayka Napisano 12 Listopad 2011 Autor Napisano 12 Listopad 2011 Intel Core i7 3,4GHz 16GB ram NVIDIA GeForce GTX 560 Ti Windows 7 64bit
arturprx2 Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 No to powinno zamiatać, ukręć troche sety rendera. Na początek LC zamiast 1500 daj 100, IRR daj na LOW, wyłącz antyaliasign i stestuj na małej rozdziałce. Edit: Aha i zajrzyj w samplowanie tych gotowych materiałów i mapy reflect, refract, opacity, disp. Pogaś to wszystko i testuj, testuj, testuj ;]
DEkoy Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 to się dzieje w 99% na crackowanym v-ray, yamayka mam rację?
yamayka Napisano 13 Listopad 2011 Autor Napisano 13 Listopad 2011 Dziekuję za pomoc, Render bardzo przyspieszył, próbny zrobił się w kilka godzin. :)
DEkoy Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 no nie, jeszcze się przyznaje... powiedzmy, że tematu nie było
Rekomendowane odpowiedzi