Napisano 13 Listopad 201113 l Na początek powiem że nie wiedziałem gdzie zamieścić to pytanie, tak wiec sory jak coś. Tak wiec pytanie brzmi: Jak zapisać w projekcie texturki i materiały? Tak że jak przeniosę projekt na pendrajwie na inny komputer i tam go otworzę to zeby nie było problemów stylu "nie odnaleziono textur - na tym komputerze" itp. Wiem że tak można, tylko nie wiem jak, mam kilka takich projektów-tutków, w których jest project razem z texturkamki. Tak więc jak tego dokonać?
Napisano 13 Listopad 201113 l Metoda 1: Masz Save as -> Archive - zapisuje strukturę katalogów i pliki tekstur. Metoda 2: Utilities -> Resource collector. Zapisuje wszystkie tekstury i maxa (jeżeli zaznaczono opcję) w jednym folderze. Jeżeli plik maxowy i wszystkie tekstury są w jednym folderze, max powinien je bez problemu "zobaczyć", pomimo że nie zgadzają się ścieżki.
Napisano 13 Listopad 201113 l Autor dzięki za info! - sprawdzę jutro bo teraz już padam. To zapisywanie które właśnie mi podałeś, bardzo ułatwi i umili mi pracę/dalszą naukę.