Krzychu78 Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Nie moge sobie dac rady z czyms co pewnie jest proste. Mam model kartonu mleka z zakretka. Mam nalozona teksture za pomoca Unwrap. Chce zrobic animacje, tak ze karton wygina sie na rozne strony (bend itp) i podskakuje RAZEM Z ZAKRETKA (skalowanie Squash) Jak zrobic zeby nakretka byla na swoim miejscu i poddawala sie tej animacji ? Probowalem Link i Atach ale nie dziala. Jak zrobic linka nakretki do ukosnego poligonu na szczycie kartonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-z Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Wg mnie najprostszym sposobem byłoby połączenie kartonu i nakrętki w jeden obiekt. Kwestia materiału to odpowiednie ID poligonów dla nakrętki i inne dla kartonu. Materiał Multi Sub Object. Wtedy nakrętka ładnie poddaje się modyfikacji i animacji. Jeśli koniecznie chcesz mieć jednak 2 - obiekty to polecam tutorial: http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/linking_vertex/vertex_01.php Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi