Napisano 9 Lipiec 200420 l Mam problem czy w maxsie 5 da sie dodawac filmy .avi i czy da sie dodac do nich animacje ?? Prosze o odp. czy znacie jaieś tutoriale stronki coś zeby sie tego nauczyc [Wyedytowany dnia 9-7-2004 > Tr3sor]
Napisano 6 Sierpień 200420 l sluchaj musisz wstawic avi jako tlo a nastepnie dorobic do tego tla animacje:) przynajmniej mi sie tak wydaje:)pozdrawiam
Napisano 6 Sierpień 200420 l znamy tutoriale , ale je dostaniesz jak przeczytasz helpa bo to wnim wszystko sie kryje
Napisano 7 Sierpień 200420 l Aczykolwiek lepiej to zrobic uzywajac progsa do postprodukcji/kompozycji, no chyba ze chcesz animowana teksture.
Napisano 7 Sierpień 200420 l ja tez jestem za prgramami typu premiere w maxsie zrobisz sobie scenske na zielonym czy niebiskim tle i bezklopotu wstawiasz do bremiere tam transparency i juz:) no ale ,,Mam problem czy w maxsie 5 da sie dodawac filmy .avi i czy da sie dodac do nich animacje'' ale w maxsie to chyba tylko w ten sposob ze wstawiasz avi jako tlo i dorabiasz animacje, choc moge sie mylic:)
Napisano 7 Sierpień 200420 l Oczywiście że się da. W menu views wybierasz viewport background{tam wybierasz avik na tło animki}. Zaznaczasz 'display background', 'lock zoom/pan', 'animate background'. w rozwijanym menu{w tym samym oknie} wybierasz widok w którym ma się pojawić avik{top, left, itp.}. W menu rendering->environment klikasz na długi przycisk Environment map. wybierasz bitmap i szukasz avika. To chyba już koniec. Pierwsza funkcj wyświetla ci avika w viewporcie żebyś wiedział co gdie i jak animować. Druga służy do wyświetlanie avika podczas renderu. POzdrawiam.
Napisano 7 Sierpień 200420 l Robisz tak: 1. RENDERING -> ENVIRONMENT w Background klikasz na None -> Bitmap i wstawiasz film. 2. VIEWS -> VIEWPORT BACKGROUND, zaznaczasz Use Environment Background oraz Display Background 3. Na samym dole tego okienka wybierasz w ktorym oknie ma sie pojawic film.