magmauaziel Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Witam wszystkim. Mam nastepujacy problem z booleanem. Chce wyciac w cienkiej (h=20cm) kwadratowej tafli(bok=50m) 20 otworow(kwarat o boku 2m). Problem w tym, ze wycina mi sie pierwsza dziura, jednak pozniej juz tafla nie reaguje na operacje boolean-cut. Oto ustawienia: cut(remove inside)(display- result)(update-always). Nie wiem co robie nie tak. Jezeli ktos z Was mialby inny pomysl na szybkie zrobienie siatki z ok 20 otworami, prosze piszcie. PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-z Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Połącz wszystkie 20 otworów w jeden obiekt (skonwertuj najpierw do Editable Poly później połącz opcją Attach). Następnie normalnie dokonaj na tafli operacji Boolean i "wytnij" wcześniej skonwertowane otwory. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Możesz też użyć proboolean tam możesz "docinać" kolejne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magmauaziel Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 Dziekuje, poszlo gładko metodą m-z :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi