Gauntle Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Hey Pracuje nad scenką zimową do projektu. Mam problem z poprawnym renderowaniem normalek na skałach. Umieszczam mapki pod bump/normal map/normal.jpg i ustawiłem na wartość 65. Oświetlenie próbne - Daylight System Mr Sun i zwykły Skylight . Ustawienia renderera standardowe. Wciskam Render i wychodzi coś takiego: http://img52.imageshack.us/img52/1927/1copybv.jpg' alt='1copybv.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Czy jest jakiś sposób aby wyrenderować poprawnie te mapki? Dzięki za każdą pomoc w temacie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gauntle Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 ..zapomniałem dodac , że sprawdzałem już zmienianie kanałów X i Y. Dalej lipa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gauntle Napisano 22 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2011 ..już sobie pomogłem, problem generował konflikt jednostek systemowych . Oświetlenie renderowało się z błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Możesz przybliżyć co dokładnie zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gauntle Napisano 22 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2011 w "System unit setup" miałem "inches" a w "display unit scale" mialem "metric" Czyli 2 różne standardy - to powodowało błędy zwłaszcza kiedy skalowałem na "jana" obiekty. Kiedy ustawiłem jeden standard zaczęło działać poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi