Napisano 7 Grudzień 201113 l Hey Pracuje nad scenką zimową do projektu. Mam problem z poprawnym renderowaniem normalek na skałach. Umieszczam mapki pod bump/normal map/normal.jpg i ustawiłem na wartość 65. Oświetlenie próbne - Daylight System Mr Sun i zwykły Skylight . Ustawienia renderera standardowe. Wciskam Render i wychodzi coś takiego: http://img52.imageshack.us/img52/1927/1copybv.jpg' alt='1copybv.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Czy jest jakiś sposób aby wyrenderować poprawnie te mapki? Dzięki za każdą pomoc w temacie. Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 201113 l Autor ..zapomniałem dodac , że sprawdzałem już zmienianie kanałów X i Y. Dalej lipa..
Napisano 22 Grudzień 201113 l Autor ..już sobie pomogłem, problem generował konflikt jednostek systemowych . Oświetlenie renderowało się z błędami.
Napisano 22 Grudzień 201113 l Autor w "System unit setup" miałem "inches" a w "display unit scale" mialem "metric" Czyli 2 różne standardy - to powodowało błędy zwłaszcza kiedy skalowałem na "jana" obiekty. Kiedy ustawiłem jeden standard zaczęło działać poprawnie.