Rexiak Napisano 17 Grudzień 2011 Share Napisano 17 Grudzień 2011 Witajcie, na wstępie powiem iż używam Blendera 2.49b. Dziś podczas renderowania, zauważyłem złą jakość tła. Jakby 16-bitowe Wygląda to tak : [ATTACH=CONFIG]83529[/ATTACH] Trzeba coś w ustawieniach renderu zmienić? Bardzo Proszę o pomoc. Z góry dziękuje, Rexiak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 17 Grudzień 2011 Share Napisano 17 Grudzień 2011 Nie wiem w czym renderujesz, ale poczytaj: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/examples_image_sampler.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rexiak Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2011 Nie uzywan zadnych innych programów niż ten podstawowy w blenedrze 2.49b. W nim wszystko renderuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Jakby 16-bitowe Raczej 8-bitowe;) To się nazywa colour banding: http://pl.wikipedia.org/wiki/Colour_banding Dodaj noise na tego plane'a, powinno rozwiązać problem, lub pracuj na 32 bitach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 W zakładce renderowania w sekcji output ustaw dither na 2, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rexiak Napisano 19 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2011 działa... Dither pomógł :D Dzięęęęki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Fajnie że mogłem pomóc :) poproszę o kliknięcie w serduszko pod moim awatarem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi