Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

załączam render sypialni z 3ds max. Renderer mental ray. Budzik, wazon z kwiatami oraz kinematic toy pobrane z netu, reszta mojego autorstwa :)

Mile widziane komentarze i łaskawość :)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki :) masz na myśli, że dywan jest po prostu brzydki i nie pasuje, czy chodzi o to że źle go oteksturowałem?

Napisano
  • Autor

na dywan dałem prosty materiał arch&design, w diffuse map i w bump map dałem :

http://www.cgtextures.com/tiledpreview.php?id=37920&PHPSESSID=q96eek05n2bdbmj29t1skpmlg0

i w zasadzie na tym poprzestałem. Masz/macie jakieś sugestie jak inaczej zrobić, żeby lepiej wyszło? Coś próbowałem ruszyć hair&fur ale nie ogarniam tematu jak na razie, a to co wychodziło wyglądało masakrycznie sztucznie..

Napisano
  • Autor

dzieks! fajny ten dywanik, przyda się :) Poza tym szukam tutka, żeby ładnie oteksturować tapicerkę w arch&design.

Napisano
  • Autor

Tylko tak sobie myślę, że mi hair&fur wydłuży czas renderingu, a to ma być A4 300ppi. To się będzie znowu godzinami renderowało :O

Napisano

Cień pod najbliższym narożniku łóżka wygląda dziwnie. Nie mogę się pozbyć wrażenia, że była tam kiedyś noga?

Napisano
  • Autor

J_W tam jest noga :) dałem ten sam materiał co na lampkę (chrom połysk). Ledwie ją widać, faktycznie