Napisano 6 Styczeń 201213 l Witam! W animacji jestem początkujący, potrzebuję tego na potrzeby exportu do gry. Mianowicie chodzi o proste animacje "boxów". Animacja ich jest zrobiona jako klucze, tylko ruch, ewentualnie rotacja, ale do exportu do gry potrzebuję tego samego tylko w oparciu o kości, z powodu, że "boxów" jest wiele, robienie kości do każdego z osobna i zastosowywaniu modyfikatora skin do każdego było by bardzo czasochłonne, czy jest możliwe zrobienie tego szybciej, automatycznie? Każdy box to osobna kość.
Napisano 6 Styczeń 201213 l Autor Hmm, spróbuję to bardziej wyjaśnić. Chcę zrobić efekt walącego się muru. Animacje mam gotową, zrobiona z wykorzystaniem reaktora. Dajmy, że mur składa się z 40 "cegieł" które w zasadzie są poprostu box'ami. Aby to przeszło przez eksporter animacji do gry, (cod2) który napisał mój kumpel, muszą być kości i modyfikator skin. Chodzi mi o szybszą metode niż tworzenie 40 kości i do każdej przypisywanie jednej poszczególnej cegły. Można to zrobić szybciej?
Napisano 7 Styczeń 201213 l Autor Nadal nie wiem jak rozwiązać ten problem. Klucze animacji są na danym obiekcie, potrzebuje do obiektu dorobić kość (envelope na cały obiekt) i na tą kość przenieść animację z obiektu. Tak aby dany obiekt był animowany za pomocą kości, z tym, że x,y,z i obrót przeniesiony z wcześniej animowanego obiektu.