Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem mam taki. Robię animacje w 3ds max 6 w formacie avi. Animacja w Windows Media Plater lub w RegePlayer albo w innych tego typu progamach wychodzi dobrze. Płynny, wyraźny obraz. Gdy jednak chcę złożyć więcej plików *.avi (tzw. klipów) w programie MS Movie Maker lub Ulead Video Studio 7, a nawet w Pinnacle 8 to animacje robi się wyraźnie nieostra. Znaczy, Pinnacle psuje plik z animacją. W Helpie nie znalazłem żadnych wskazówek w tej materii. Czy ktoś możę mi dać jakieś wskazówki lub rady? Adamw.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

combustoin albo adobe after effects :D to dwa programy jedyne w swojej klasie :D

Napisano

popatrz na parametry zapisu. moze jest wlaczona kompresja?

nie znam tych programow, ale z mojej skromnej wiedzy wynika ze najbezpieczniejszy \"niestratny\" format to microsoft DV avi.

[Wyedytowany dnia 12-7-2004 > kru]

Napisano

Najlepiej bylo by wyrenderowac wszystko do formatu plikow graficznych ja zapisuje w jpg. (wg uznania i prezznaczenia projektu). Nastepnie w Combustion pokazujesz sciezke gdzie znajduja sie pliki. Combustion widzi wszystko jako jeden plik (chyba ze zmieniles nazwe kazdego pliku). Odpalasz i renderujesz. Combustion ustawia taka sama ilosc klatek jak max, co za tym idzie nie musisz niczego skalowac na timeline.

Napisano

mozliwe ze chodzi takze o interlacing z tego co mi wiadomo w premierze i afx przy zapisie do formatow typowo telewizyjnych jest domyslnie wlaczony, jesli material idzie do tv proponuje zostawic tak jak jest (chyba ze bedziesz go dalej obrabial) a co do zapisu to polecam sekwencje targi :)