Napisano 24 Styczeń 201213 l Testuje już od kilku dni różne Instances i bullety i w końcu wygląda na to że LW staje ponownie na nogi. Modeler co prawda nie ruszony ale spójrzmy prawdzie w oczy, czy jest coś czego nie można obecnie wymodelować ? Jako że jestem stary piernik już i LW znam od 19 lat to nie czekam ani na integrację Layoutu z Modelerem ( tfu tfu tfu przez lewe ramie ) ani na żadne kopiowane wodotryski z innych aplikacji. Jestem ogólnie zadowolony z tej wersji. A jakie pierwsze wrażenia z waszej strony ?
Napisano 25 Styczeń 201213 l jak samplowanie poprawili, jeśli tak to czy zachwali dobrą prędkość renderera, jest szybciej niż w LW10?
Napisano 25 Styczeń 201213 l Autor jak samplowanie poprawili, jeśli tak to czy zachwali dobrą prędkość renderera, jest szybciej niż w LW10? Tu ci nie pomogę. Nie renderuję nic w czym jakość samplowania miała by aż tak strategiczne znaczenie abym musiał porównywać między wersjami. Mam jednak zaufanie do betatesterów z których większość to profesjonalne studia. Cały system AA i sampling wizualnie wrócił do klasycznego działania ze starych wersji czyli poszczególne pass`y AA są widoczne pod koniec renderowania klatki. Bardziej mi to odpowiada bo widzę mniej więcej co się dzieje i ile to może potrwać oraz ile zaoszczędzę zmniejszając jakość AA. Co do ustawień to wybieramy ilość próbek na piksel od 1 do 2048 i co ciekawe mamy dwa osobne zakresy. Minimum samples i maximum samples. Nie wiem jeszcze jak to działa dokładnie. Zakładam jednak że wersja finalna pojawi się na dniach i będzie to jaśniej wytłumaczone.
Napisano 2 Luty 201213 l Autor Newtek nie dotrzymał jeszcze nigdy terminu więc zszokowany to nie jestem. Tymczasem na pewnych peryferiach internetu, na nieznanych wodach opanowanych przez korsarzy jakiś tam do testów prerelase można znaleźć :-)