Napisano 30 Styczeń 201213 l Witam, chciałbym uzyskać taki efekt: w wymodelowanej scenie 3d dodaję na płaską powierzchnię jako teksturę film, który był nagrany na green screenie. I właśnie tu pojawia się problem: jak zrobić żeby zielone części tego filmu były przezroczyste? Pozdrawiam, Adrian ps. przepraszam jeśli umieściłem wątek w złym dziale.
Napisano 30 Styczeń 201213 l Wykluczować wcześniej film w programie do kompozycji, wyrenderzyć z kanałem alpha i dopiero wrzucić do maxa.
Napisano 30 Styczeń 201213 l Amen. ..no, co, też chciałem to powiedzieć, ale byłeś pierwszy. Od siebie dodam, że jeśli chcesz, by model trzymał się sceny w tle, to należy najpierw wytrackować ta animację i wyeksportować do maxa utworzoną ta metodą wirtualna kamerę wraz z punktami odniesienia, do których podpina się dalsze modele w scenie.
Napisano 30 Styczeń 201213 l należy najpierw wytrackować ta animację(...) Materiał wideo:) Swoją drogą to też zależy jak leży, jeśli obrazek jest statyczny to nie musi;)
Napisano 30 Styczeń 201213 l Racja. Sorki, spieszyłem się z niesieniem oświaty tak bardzo, iż zapomniałem zadbać o jej jakość, ale za to wiem, iż idę z duchem czasu i pani minister to pochwala. :)