Gość adrians96 Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Witam, chciałbym uzyskać taki efekt: w wymodelowanej scenie 3d dodaję na płaską powierzchnię jako teksturę film, który był nagrany na green screenie. I właśnie tu pojawia się problem: jak zrobić żeby zielone części tego filmu były przezroczyste? Pozdrawiam, Adrian ps. przepraszam jeśli umieściłem wątek w złym dziale.
ApaczoS Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Wykluczować wcześniej film w programie do kompozycji, wyrenderzyć z kanałem alpha i dopiero wrzucić do maxa.
Shogun 3D Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Amen. ..no, co, też chciałem to powiedzieć, ale byłeś pierwszy. Od siebie dodam, że jeśli chcesz, by model trzymał się sceny w tle, to należy najpierw wytrackować ta animację i wyeksportować do maxa utworzoną ta metodą wirtualna kamerę wraz z punktami odniesienia, do których podpina się dalsze modele w scenie.
ApaczoS Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 należy najpierw wytrackować ta animację(...) Materiał wideo:) Swoją drogą to też zależy jak leży, jeśli obrazek jest statyczny to nie musi;)
Shogun 3D Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Racja. Sorki, spieszyłem się z niesieniem oświaty tak bardzo, iż zapomniałem zadbać o jej jakość, ale za to wiem, iż idę z duchem czasu i pani minister to pochwala. :)
Rekomendowane odpowiedzi