Adrian.S Napisano 4 Luty 2012 Napisano 4 Luty 2012 Witam! W swojej pracy nie chcę modelować chodnika, wolałbym go zrobić za pomocą teksturowania. Jak zrobić swoją teksturę, żeby uzyskać ładny chodnik, odpowiednio 'ostry' i wypukły?
Dante41k Napisano 4 Luty 2012 Napisano 4 Luty 2012 Możesz go wymodelować i z modelu zrobić teksturę z normalmapą. Albo w jakimś programie graficznym a później przepuścić np. przez Crazybump.
Adrian.S Napisano 4 Luty 2012 Autor Napisano 4 Luty 2012 Właśnie o to chodzi, że nie bardzo wiem jak to zrobić. Jest jakiś prosty i zrozumiały tutorial na ten temat?
Dante41k Napisano 4 Luty 2012 Napisano 4 Luty 2012 Hmm. Nie mam może dużego doświadczenia, ale widziałem gdzieś skrypt do tworzenia takich rzeczy. Ewentualnie tutaj na forum czytałem, że jeden z użytkowników ze strony producenta wziął wymiary kostki brukowej. Stworzył jedną a później kopiował do woli. Są chyba różne metody. Ja osobiście wymodelowałbym właśnie kostkę brukową, następnie zrobił z tego teksturę. Tutoriale też pewnie się znajdą jakieś, poszukaj na YT.
Rekomendowane odpowiedzi