PeLe Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Witam nie wiem czy w dobrym dziale zamieszczam mój problem jak coś przepraszam ... przeglądałem forum niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje nurtujące już od dawna pytanie ;/ ten filmmik dokładnie i wyczerpująco opisuje moj problem klatkowania animacji 3ds max 2011 32bit vray 2.0 ustawienia rendera vray są domyślne procek - pentium 4 - 3Ghz 1MB cache RAM - DDRI - 2GB grafika - ATI radeon X1550 256MB i jeszcze kilka screenów
mirach Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 filmik niestety nie opisuje wyczerpujaco problemu bo ciezko powiedziec jak to skladasz. Renderujesz do klatek i skladasz to gdzies pozniej? czy nie daj boze renderujesz to odrazu do avi?
pressenter Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Ustawiłeś dobrą ilość klatek na sekundę itp? Sz.
PeLe Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 filmik niestety nie opisuje wyczerpujaco problemu bo ciezko powiedziec jak to skladasz. Renderujesz do klatek i skladasz to gdzies pozniej? czy nie daj boze renderujesz to odrazu do avi? filmik problem opisuje wyczerpująco nie opisuje przyczyn no własnie renderuje bezpośrednio do AVI... przez VIDEO POST... nigdy nie zajmowałem się renderingiem całych animacji i jestem bardzo zielony w tym temacie tak więc mam przez to rozumieć że musze renderować pojedyńcze klatki do JPG ?? BMP ?? dopiero potem łączyć wszystkie klatki w jeden film ?? screen z ustawień czasu i klatek
ApaczoS Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 mam przez to rozumieć że musze renderować pojedyńcze klatki do JPG ?? BMP ?? dopiero potem łączyć wszystkie klatki w jeden film ?? Dokładnie tak. Poza tym, osobiście nie rozumiem stosowania video post w maxie, takie rzeczy jak glow można dodać w post-produkcji w programach do kompozycji. Przede wszystkim Time Config ustaw sobie na "film", co da 24 fps, i renderuj do png, tiff z kanałem alpha lub nie(zależnie od preferencji).
PeLe Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 dzięki wielkie za pomoc :] tego mi było trzeba ;]
Rekomendowane odpowiedzi