Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hejka zauważyłem podczas pracy z maxem że system miar używany przez narzędzia np: extrude, bevel, shell nie jest taki sam jak w rzeczywistości tzn: jeśli extruduje cos o 1m to mierząc miarką tą odległość daje zupełni inny wymiar?! Wie ktoś o co chodzi?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 920
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1m nie daje na przyklad czegos w rodzaju 2,54 metra?

Jesli tak to mozesz miec ustawione jednostki systemowe na cale. W customise mozesz ustawic System Units (to nie to samo co grid units)

Jesli nie, to mozesz pracowac na przeskalowanym obiekcie, wtedy Reset XForm pomaga

Napisano
  • Autor

już sobie z tym poradziłem ale na około (narysowałem box dałem mu EP i dodałem do niego własciwą (zepsutą) siatkę). Czy jest prawidłowe rozwiązanie tego problemu? Jednostki cały czas miałem ustawione na metry.

Edytowane przez gregory

Napisano
  • Autor
no to jest dokladnie to samo jakbys zrobic reset xfrom o ktorym pisalem

a jak to sie dokładnie robi z xform, mam nadać modelowi ten modyfikator i co dalej?

Napisano

pewnie przteskalowałeś obiekt i się rypło ( jednostki też się w tym momencie przeskalowały na obiekcie) xform pomaga jak i metoda na atacza:)

Napisano
a jak to sie dokładnie robi z xform, mam nadać modelowi ten modyfikator i co dalej?

i zrobic colapse to editable poly.

Od takich rzeczy masz przeciez manual w maxie, jak juz wiesz jaki modyfikator uzyc to sobie sprawdz co i jak.

Napisano

Tak z ciekawośći.

"Zmierzyłem miarką" - Jak? Taką normalną? RL?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności