Napisano 13 Luty 201213 l Witam, koleżanki i koledzy graficy, jaki program do zgrania akcji z monitorka możecie mi polecić ? (najlepiej darmowy, nie chcę zostać zwinięty przez wyznawców A.C.T.A). Chciałbym sobie umieścić na youtube kilka filmików z projektów. Ściągnąłem ostatnio jakiś niby suuuper program "CamStudio" ale... no cóż. Po zapisaniu filmiku (bez kompresji) nijak nie mogę go obrobić w AE :/ (ciągle mi się soft wiesza po wczytaniu zarejestrowanego filmu). Konwertery też z jakiegoś powodu wymiękają. Pytam więc, jakiego softu wy używacie do takich celów (nie chcec sciagać i instalować dziwnych gówien bo... 1. mam na to słabe łącze, 2. wnerwia mnie zaśmiecanie ledwo już rzężącego systemu ;p). pytanie nr 2. Jak to jest z tutorialami dołączanymi do gazet. Weźmnijmy na to dzisiejszy i jutrzejszy COREL DRAW w "Rzeczy niepospolitej". Czy chcąc zrobić taki tutorial muszę posiadać oryginalny soft, czy mogę coś takiego wysmarować np. na trialu ? Innymi słowy... sprawdza to ktoś, pyta ktoś o to, kontroluje w jakiś sposób ?