sebos18 Napisano 13 Luty 2012 Napisano 13 Luty 2012 Witam wszystkich!:) Mam pewien problem odnośnie renderingu. Problem polega na tym że podczas renderowania kolejnych klatek powstaje efekt migotania mikseli tekstur... Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Renderuję animację postaci w Vray max 2011 Pozdrawiam!
sebos18 Napisano 18 Luty 2012 Autor Napisano 18 Luty 2012 Ponawiam prośbę o pomoc jesli wiecie to napiszcie proszę:) Pozdrawiam
mirach Napisano 18 Luty 2012 Napisano 18 Luty 2012 renderujesz z GI? Jesli tak to musisz zrobic pierw pre-render gdzie bedzie policzone GI dla animacji, a pozniej podczas samej animacji uzyc tych przeliczonych map do animacji. Wiecej masz tutaj pod Mode "Animation prepass" i "Animation rendering" http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/render_params_advancedimap.htm jesli renderujesz bez GI i mryga, to mozliwe ze masz poprostu za niskie ustawienia samplingu
sebos18 Napisano 22 Luty 2012 Autor Napisano 22 Luty 2012 Wielkie dzieki:) dobrze nie wiedziałem do czego sie irradiance mapy wykorzystuje:) Jeszcze raz dzięki za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi