Napisano 14 Luty 201213 l Na wstępie witam wszystkich :) Od jakiegoś czasu przeglądam forum, wcześniej pod kątem wizek, później fotografii. Do rzeczy: macie pomysł jak osiągnąć efekt jak poniżej? Chodzi o te czerwone smugi, odbłyski (jakkolwiek to nazwać) na zdjęciach. Zastanawiałam się czy to PS czy jakieś ustawienia świateł i jakoś nie mam pomysłu, tym bardziej, że światłami dopiero w zdjęciach zaczynam się bawić czyli jestem zielona :) pozdrawiam i mam nadzieję, że może ktoś ma pomysł :) A. P.S. Zdjęcie autorstwa Hunter & Gatti ;)
Napisano 14 Luty 201213 l Autor no to mam nadzieję, że teraz będzie (choć wcześniej też je widziałam;) )
Napisano 14 Luty 201213 l Niestety nadal nie widać w wątku, jedynie link w meilu się pojawia. Według mnie to 100% post produkcja. Ps: Grafiki wstawiaj przy pomocy znacznika
Napisano 14 Luty 201213 l Autor No właśnie tak się "obawiałam", że to obróbka.. miałam nadzieję, że da się tak jakoś czarować światłem a nie tylko sztuczny PS. A co do zdjęcia, wstawiałam je właśnie w tym znaczniku (znaczy wstawił się sam jak użyłam narzędzia "insert image").. no ale pewnie coś robię nie tak w takim razie więc z góry sorry za zamieszanie.
Napisano 14 Luty 201213 l Autor (kolejna próba, jak się nie uda to trudno nie będę śmiecić pustymi wpisami.
Napisano 14 Luty 201213 l Spoko, już się wyświetla poprawnie. Co do takich efektów prosto z aparatu to oczywiście da rade. Nastawiasz długi czas naświetlania, wysoką przesłonę i łapiesz "ruchome obiekty świetlne" :)
Napisano 14 Luty 201213 l Autor czyli w tym przypadku musiałabym np. wlać świecący sok do kieliszków i jeszcze nimi przesuwać ;)
Napisano 14 Luty 201213 l Niekoniecznie świecący ale znacząco jaśniejszy od tła :) To samo ze szminką i tiulem.