Almaya Napisano 14 Luty 2012 Napisano 14 Luty 2012 Na wstępie witam wszystkich :) Od jakiegoś czasu przeglądam forum, wcześniej pod kątem wizek, później fotografii. Do rzeczy: macie pomysł jak osiągnąć efekt jak poniżej? Chodzi o te czerwone smugi, odbłyski (jakkolwiek to nazwać) na zdjęciach. Zastanawiałam się czy to PS czy jakieś ustawienia świateł i jakoś nie mam pomysłu, tym bardziej, że światłami dopiero w zdjęciach zaczynam się bawić czyli jestem zielona :) pozdrawiam i mam nadzieję, że może ktoś ma pomysł :) A. P.S. Zdjęcie autorstwa Hunter & Gatti ;)
arturprx2 Napisano 14 Luty 2012 Napisano 14 Luty 2012 Nie bardzo widać o czym mówisz. Brakuje zdjęcia.
Almaya Napisano 14 Luty 2012 Autor Napisano 14 Luty 2012 no to mam nadzieję, że teraz będzie (choć wcześniej też je widziałam;) )
arturprx2 Napisano 14 Luty 2012 Napisano 14 Luty 2012 Niestety nadal nie widać w wątku, jedynie link w meilu się pojawia. Według mnie to 100% post produkcja. Ps: Grafiki wstawiaj przy pomocy znacznika
Almaya Napisano 14 Luty 2012 Autor Napisano 14 Luty 2012 No właśnie tak się "obawiałam", że to obróbka.. miałam nadzieję, że da się tak jakoś czarować światłem a nie tylko sztuczny PS. A co do zdjęcia, wstawiałam je właśnie w tym znaczniku (znaczy wstawił się sam jak użyłam narzędzia "insert image").. no ale pewnie coś robię nie tak w takim razie więc z góry sorry za zamieszanie.
Almaya Napisano 14 Luty 2012 Autor Napisano 14 Luty 2012 (kolejna próba, jak się nie uda to trudno nie będę śmiecić pustymi wpisami.
arturprx2 Napisano 14 Luty 2012 Napisano 14 Luty 2012 Spoko, już się wyświetla poprawnie. Co do takich efektów prosto z aparatu to oczywiście da rade. Nastawiasz długi czas naświetlania, wysoką przesłonę i łapiesz "ruchome obiekty świetlne" :)
Almaya Napisano 14 Luty 2012 Autor Napisano 14 Luty 2012 czyli w tym przypadku musiałabym np. wlać świecący sok do kieliszków i jeszcze nimi przesuwać ;)
arturprx2 Napisano 14 Luty 2012 Napisano 14 Luty 2012 Niekoniecznie świecący ale znacząco jaśniejszy od tła :) To samo ze szminką i tiulem.
Rekomendowane odpowiedzi