Gość siemik Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 Witam ostatnio tak dla siebie zacząłem robić w blenderze, ale słyszałem że ten program bardzo różni się o innych programów 3D, chciałbym prosić o radę. Jak myślicie, w którym z programów najlepiej zacząć robić jeśli chodzi o przyszłość ? Chodzi mi bardziej o to że jeżeli za 2 lata do tego usiądę to okaże się że to co robiłem jest nie przydatne ponieważ programy kierowały się czym innym niż ten którego się uczyłem . Rozumiem że nie da przewidzieć się przyszłości ale chciał bym żebyście mnie trochę pokierowali. Pisze to ponieważ słyszałem że blender zupełnie inaczej działa jak reszta programów, a ponieważ jest darmowy to nie wiem czy będzie miał tyle możliwości niż płatne.
Orangegraphics Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 każdy program rządzi się tymi samymi zasadami wynikającymi z podstaw grafiki 3D oraz z podobnych technologii. Blender jest dobrym wyborem z tego powodu że jest właśnie darmowy i w przyszłości mocno to odczujesz:) pozdrawiam
Gość siemik Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 Ok, widzę po twoich pracach że masz duże doświadczenie więc można Ci zaufać :) Dziękuje bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi