Napisano 23 Luty 201213 l Witam. Pracuję nad projektem drewnianego domu na wsi (fundamenty pozostałe po starym domu). Jest to mój pierwszy exterior, jestem początkujący jeśli chodzi o tworzenie wizualizacji dlatego proszę o wszelkie rady i komentarze. Pracuje na 3dsmaxie 2012, renderingi to drafty a tak to obecnie wygląda: [ATTACH=CONFIG]84763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84764[/ATTACH]
Napisano 23 Luty 201213 l Jeżeli to ma być drewniany domek na wsi... to ja wysiadam. Dlaczego wszyscy silą się na taki nowoczesny design ? Polecam zainteresować się trochę architekturą drewnianą, bo same lico elewacji z desek nie czyni domu typowo wiejskim. Zwłaszcza polecam projekty biura www.polskadrewniana.pl ...w którym notabene pracuję :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź
Napisano 24 Luty 201213 l popracuj jeszcze nad detalem....parapety, obróbki itd... No i textury tajlowane:)
Napisano 24 Luty 201213 l oświetlenie zbyt matowe. poszukaj na YT tutka jak w prosty sposób wykonać trawę. dookoła działki dodaj jakiś płotek, żeby koniec działki nie kończył się przepaścią :) no i zgadzam się przedmówcą, detale na samym domu jak i otoczeniu (jakieś huśtawki, rabaty z kwiatami, ścieżka do bramy, jakiś samochód na podjeździe itp.)
Napisano 24 Luty 201213 l Autor Jeżeli to ma być drewniany domek na wsi... to ja wysiadam. Dlaczego wszyscy silą się na taki nowoczesny design ? Polecam zainteresować się trochę architekturą drewnianą, bo same lico elewacji z desek nie czyni domu typowo wiejskim. Zwłaszcza polecam projekty biura www.polskadrewniana.pl ...w którym notabene pracuję :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź Jest to projekt koncepcyjny i nie będzie zrealizowany, powstał wyłącznie do nauki wizualizacji. Chciałem żeby był drewniany i nowoczesny i mi sie podoba. Niestety link, który podałeś nie działa. Pozdrawiam
Napisano 24 Luty 201213 l Autor Dzięki za rady, popracuję nad detalem i otoczeniem. Jeśli chodzi o tekstury to jak mogę samodzielnie stworzyć teksturę np. betonu, żeby nie były "tajlowane" jak napisaliście?
Napisano 24 Luty 201213 l -schody na zewnątrz wiszą w powietrzu? każdy ze stopni jest wykonany z osobnej płyty, ciekawie to wygląda ale wątpliwa jest trwałość takiego rozwiązania, o wykonaniu nie wspominając :) -Konstrukcje pod tarasem masz źle ułożona, zawsze belki ustawiamy po krótszym boku (szerokość). -grubość połaci dachowej jest mniejsza/równa grubości ram okien dachowych, a okna chyba za bardzo wystają ponad pokrycie. To tyle jeśli chodzi o budowlankę :)