Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pracuję nad projektem drewnianego domu na wsi (fundamenty pozostałe po starym domu).

Jest to mój pierwszy exterior, jestem początkujący jeśli chodzi o tworzenie wizualizacji dlatego proszę o wszelkie rady i komentarze.

Pracuje na 3dsmaxie 2012, renderingi to drafty

a tak to obecnie wygląda:

[ATTACH=CONFIG]84763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84764[/ATTACH]

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeżeli to ma być drewniany domek na wsi... to ja wysiadam. Dlaczego wszyscy silą się na taki nowoczesny design ? Polecam zainteresować się trochę architekturą drewnianą, bo same lico elewacji z desek nie czyni domu typowo wiejskim.

Zwłaszcza polecam projekty biura www.polskadrewniana.pl ...w którym notabene pracuję :-)

Pozdrawiam,

Niedźwiedź

Napisano

oświetlenie zbyt matowe.

poszukaj na YT tutka jak w prosty sposób wykonać trawę.

dookoła działki dodaj jakiś płotek, żeby koniec działki nie kończył się przepaścią :)

no i zgadzam się przedmówcą, detale na samym domu jak i otoczeniu (jakieś huśtawki, rabaty z kwiatami, ścieżka do bramy, jakiś samochód na podjeździe itp.)

Napisano
  • Autor
Jeżeli to ma być drewniany domek na wsi... to ja wysiadam. Dlaczego wszyscy silą się na taki nowoczesny design ? Polecam zainteresować się trochę architekturą drewnianą, bo same lico elewacji z desek nie czyni domu typowo wiejskim.

Zwłaszcza polecam projekty biura www.polskadrewniana.pl ...w którym notabene pracuję :-)

Pozdrawiam,

Niedźwiedź

Jest to projekt koncepcyjny i nie będzie zrealizowany, powstał wyłącznie do nauki wizualizacji. Chciałem żeby był drewniany i nowoczesny i mi sie podoba.

Niestety link, który podałeś nie działa.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za rady, popracuję nad detalem i otoczeniem.

Jeśli chodzi o tekstury to jak mogę samodzielnie stworzyć teksturę np. betonu, żeby nie były "tajlowane" jak napisaliście?

Napisano

-schody na zewnątrz wiszą w powietrzu? każdy ze stopni jest wykonany z osobnej płyty, ciekawie to wygląda ale wątpliwa jest trwałość takiego rozwiązania, o wykonaniu nie wspominając :)

-Konstrukcje pod tarasem masz źle ułożona, zawsze belki ustawiamy po krótszym boku (szerokość).

-grubość połaci dachowej jest mniejsza/równa grubości ram okien dachowych, a okna chyba za bardzo wystają ponad pokrycie.

To tyle jeśli chodzi o budowlankę :)