Napisano 27 Luty 201213 l Cześć Wszystkim, jako, że robię sporo ostatnio na hard surface stwierdziłem, że to będzie wspaniały moment na wymodelowanie mojego ulubionego samochodu. Postanowiłem dzielić się postępami prac na forum z powodu mojej cudownej ułomności na temat czegokolwiek związanego z konstrukcją samochodów. Okazało się niestety, że do tego modelu niema żadnych blueprintów. Często muszę zgadywać ze zdjęć z perspektywy, albo rysować w photoshopie, próbując odgadnąć myśl konstrukcyjną projektantów. Szczęśliwie odkrywanie tego modelu zrobiło się świetną zabawą i fajnym wyzwaniem:) Mam nadzieję na lekką pomoc i wasze wprawne oko jako że to mój drugi samochód w życiu modelowany i trochę odkrywam tym Amerykę. Docelowo chcę ten model pobrudzić, podniszczyć i steampunkowo-zmadmaxować. Niektóre części ręcznie przesuwam, bo ręcznie były dopasowywane oryginalnie. Materiały chwilowe w większości prawdopodobnie, daję kolor żeby wszystko było dobrze widoczne. Edytowane 8 Marzec 201213 l przez kotisded
Napisano 28 Luty 201213 l No no, wygląda świetnie. Zapowiada się super model. Będę chętnie zaglądał, to w końcu piękny okres i piękne samochody... :)
Napisano 29 Luty 201213 l Autor Hej, updejt. Rejestracja na specjalne życzenie mojej pięknej, przez którą plik ma 666 kb, coś mroczny się zaczyna robić ten projekt. Opony już do wersji rozwalonej. Jeszcze chwilę będzie trzeba nad nimi posiedzieć. Edytowane 29 Luty 201213 l przez kotisded
Napisano 5 Marzec 201213 l Pięknie to wygląda :) Ciekawy jestem skończonej packi na pewno będzie kozacka ;)
Napisano 8 Marzec 201213 l Autor Hej, trochę mniej czasu miałem ostatnio. Zacząłem wnętrze robić zostawiając trochę tył jeszcze rozgrzebany. Ciężko idzie, mało zdjęć jest w sieci, sporo muszę zgadywać. Narazie drzwi tylne, zabrakło popielniczki. Render + pierwszy shader test na turntable. http://img585.imageshack.us/img585/1712/5b8v.mp4 . Edytowane 8 Marzec 201213 l przez kotisded