Napisano 7 Marzec 201213 l Witam, poszukuję rozwiązania następującego problemu: Wysyłanie formulaża ze strony WWW na adres e-mail (bez otwierania klienta pocztowego). Znalazłem w sieci przykład $adresat = '[email protected]'; // pod ten adres zostanie wysłana wiadomosc @$email = $_POST['email']; @$content = $_POST['content']; $header = "From: [email protected] \nContent-Type:". ' text/plain;charset="iso-8859-2"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if (mail($adresat, 'List ze strony', $content, $header)) echo ' działa'; else echo ' NIE wysłano maila!'; ?> Poniżej wywołanie w HTML'u No i to powyższe działa... jednak jak zamienić to na formularz, w którym mam kilka radioBoxów ? Chodzi o typową ankietę. Pozdrawiam Edytowane 7 Marzec 201213 l przez ^.^
Napisano 7 Marzec 201213 l Autor Przepraszam że post pod postem, ale tak będzie chyba czytelniej :) Zmodyfikowałem to wszytsko trochę HTML Kot czy pies ? Kot Pies Płeć Kobieta Meżczyzna $adresat = '[email protected]'; // pod ten adres zostanie wysłana wiadomosc @$email = $_POST['email']; @$Pytanie1 = $_POST['Pytanie1']; @$Plec1 = $_POST['Plec1']; @$content = $_POST['content']; $header = "From: [email protected] \nContent-Type:". ' text/plain;charset="iso-8859-2"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if (mail($adresat, 'List ze strony', $Plec1, $Pytanie1, $content, $header)) echo ' działa'; else echo ' NIE wysłano maila!'; ?> Dziwna sprawa, że tylko przy radioBoxach z wyborem kot/pies wszystko działa, a po dodaniu kolejnej grupy (pleć) za każdym razem dostaję informację że wiadomość nie została wysłana :/. Proszę o wyrozumiałość, nigdy nie miałem do czynienia z PHP ;p Dobra, problem rozwiązany... dużo było googlowania ale się udało Efekt: $adresat = '[email protected]'; // pod ten adres zostanie wysłana wiadomosc @$email = $_POST['email']; @$Tresc = $_POST['Ankieta']; //Grupy RadioBoxów @$Pytanie1 = $_POST['Pytanie1']; @$Plec1 = $_POST['Plec1']; //Zmienna łącząca odpowiedzi w jeden ciąg znaków @$Message = $Pytanie1 . "\n" . $Plec1; // połączenie kolejnych radioboxów //w jedną wiadomość $header = "From: [email protected] \nContent-Type:". ' text/plain;charset="iso-8859-2"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if($Pytanie1!=' ') { if (mail($adresat, 'Ankieta', $Ankieta, $Message, $header)) echo ' działa'; else echo ' NIE wysłano maila!'; } ?> Starczy do jednej zmiennej przypisać kilka innych (operacja na stringach). Kolejne grupy radioBoxów to dopisanie dodatkowych zmiennych w nagłówku skryptu (//Grupy RadioBoxów). Pozdrawiam. Edytowane 7 Marzec 201213 l przez ^.^