kowal1916 Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Dopiero stawiam pierwsze kroki w tworzeniu animacji i mam nastepujace pytanie: Jaki zapis pozwoli mi uzyskac najlepsza jakosc animacji do odtwarzania i edycji? Posiadam prosta scene architektoniczna w ktorej jedyny ruch wykonuje kamera. Probowalem zapisu bezposrednio na .avi jednak jakosc renderu a wyprofukowanej animacji .avi roznily sie diametralnie. Z gory dzieki za rady.
Traitor Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Zapisales widocznie film do skompresowanego Avi, stad roznica w jakosci. Renderuj do sekwencji nieskompresowanych klatek np. TIF 16bit.
kowal1916 Napisano 11 Marzec 2012 Autor Napisano 11 Marzec 2012 Tak tez robilem, renderowalem do plikow .png, jednak nie wiem w jakim programie pozniej polaczyc klatki i na jaki plik wyeksportowac aby jakosc byla jak najlepsza?
Traitor Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Klatki mozesz zlozyc np w darmowym Virtual Dub, lub w komercyjnym After Effects. Najlepsza jakosc jest przy zapisie bezstratnym czyli np. Uncompresed Avi, ale waga takiego pliku bedzie dosyc duza i wymaga w miare szybkiego dysku. Mozesz skompresowac filmik np darmowym kompresorem (Freemake Video Converter) do dowolnego formatu kompresji stratnej np. divx, QuickTime h264. Przy wypuszczaniu ustaw sobie stopien kompresji ktory cie zadowala.
Rekomendowane odpowiedzi