scor Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Mam pytanie.... Jak można zrobić taką scenke zeby było widać obrazek tak jakby był namalowany (ale po polsku napisałem :P). Jak nie zrozumieliście chodzi mi o coś takiego jak jest zrobiony nowy teledysk Linkin Park - Breaking the Habit. Słyszałem że jest do tego jakiś specjalny render, ale nie wiem....gdzie go można znaleźć i jak się nazywa. Chyba że znacie jakieś inne metody na zrobienie czegoś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 jesli masz maxa 6 to w wyszukiwarce helpa w maxie wpisz "Toon Shader" Albo masz tu linka do tutoriala na 3D Total o podobnym : Link : Kliknij Tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Khe, khe najlepsza i jak na razie nie pobita metoda to na piechotke i recznie, tablecikiem i oloweczkiem. I tak w wiekszosci jest zrobiony ten teledysk ( choc za podstawe byly uzyte realnie sfilmowane fragmenty ) Za kulisami "Breaking the Habit" znajdziesz firme Production IG - ci sami ktorzy zrobili kawalek na Animatrix, animowane wstawki w Kill Bill, nowe Ghost in the Shell i mase innych rzeczy - nie sa to nowicjusze, siedza na rynku od lat, wiec raczej nie mysl, ze podobny efekt uda Ci sie uzyskac szybko. Stoi za nim cale stado mieszajacych techniki tradycyjnie i komputerowe japonczykow. Zreszta warto pogrzebac chwile i wycisnac z netu troche filmikow z tej stajni. Jest tego sporo - daja ogromny przeglad technik i sposobow jakimi w dzisiejszych czasach robi sie porzadne animacje. Przedni material pogladowy. salutt Dziadek Stal Ps. ale jesli szukasz tylko toon shadera to moj przedmowca powiedzial wszystko czego potrzebujesz, takkkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scor Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 Raczej mi chodzilo wlasnie o cos w stylu "oloweczka i tablecika". :] A co do tego teledysku to dzisiaj w telewizji ogladalem jak go robili i rzeczywiscie najpierw praca z kamerka a potem rysunki....i do kompa.... Dzieki za odpowiedzi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi