Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie.... Jak można zrobić taką scenke zeby było widać obrazek tak jakby był namalowany (ale po polsku napisałem :P). Jak nie zrozumieliście chodzi mi o coś takiego jak jest zrobiony nowy teledysk Linkin Park - Breaking the Habit. Słyszałem że jest do tego jakiś specjalny render, ale nie wiem....gdzie go można znaleźć i jak się nazywa. Chyba że znacie jakieś inne metody na zrobienie czegoś takiego...

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 886
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Khe, khe

najlepsza i jak na razie nie pobita metoda to na piechotke i recznie, tablecikiem i oloweczkiem. I tak w wiekszosci jest zrobiony ten teledysk ( choc za podstawe byly uzyte realnie sfilmowane fragmenty ) Za kulisami "Breaking the Habit" znajdziesz firme Production IG - ci sami ktorzy zrobili kawalek na Animatrix, animowane wstawki w Kill Bill, nowe Ghost in the Shell i mase innych rzeczy - nie sa to nowicjusze, siedza na rynku od lat, wiec raczej nie mysl, ze podobny efekt uda Ci sie uzyskac szybko. Stoi za nim cale stado mieszajacych techniki tradycyjnie i komputerowe japonczykow.

Zreszta warto pogrzebac chwile i wycisnac z netu troche filmikow z tej stajni. Jest tego sporo - daja ogromny przeglad technik i sposobow jakimi w dzisiejszych czasach robi sie porzadne animacje. Przedni material pogladowy.

salutt

Dziadek Stal

Ps. ale jesli szukasz tylko toon shadera to moj przedmowca powiedzial wszystko czego potrzebujesz, takkkt.

Napisano
  • Autor

Raczej mi chodzilo wlasnie o cos w stylu "oloweczka i tablecika". :] A co do tego teledysku to dzisiaj w telewizji ogladalem jak go robili i rzeczywiscie najpierw praca z kamerka a potem rysunki....i do kompa....

Dzieki za odpowiedzi!!