M'actep Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 No wiec mam problem z modyfikatorem Lathe,zrobilem ze spline'a takie coś: Prubowalem wszystkich kombinacji z Align i Direction i zawsze wychodza jakies babole ,nie wychodzi to co ma byc,co jest nie tak.
Pionier Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 o ile dobrze zrozumialem to powinno pomoc to zebys zrobil w odwrotnej kolejnosci wpierw ten splajn a potem w to co okresla Ci ksztalt wytloczenia. No wiesz o co chodzi ;).
M'actep Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Napisano 21 Lipiec 2004 whoops,sorry To ja zle napisalem, oczywiscie pierw zrobilem spline zaznaczylem i modyfikator lathe, no i tak jak mowilem probowalem roznych kombinacji i wychodzi to co nie trzeba
leander Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Powinno dzialac (po Y, max). Moze flip normals masz zaznaczone? Moze zresetuj komp ;) A serio to ja bym usunal modyfikator, ustawil krzywe we front view i dodal Lathe jeszcze raz.
dr Ug Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Lathe tworzy forme obrotowa Pionierze, mylisz z Loftem. M'actep: co chcesz uzyskac? Moze pokaz jakiegos screena, nikt tutaj jasnowidzem nie jest.
Pionier Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Lathe tworzy forme obrotowa Pionierze, mylisz z Loftem. sorry zle przeczytalem.
Bieniek Napisano 25 Lipiec 2004 Napisano 25 Lipiec 2004 a ja wiem o co ci lata;) na liscie modyfikatorów, gdy juz masz dodana "lathe", przycisnij plusika i przycisnij "axis costam" - gdy to zrobisz mozesz dowolnie zmieniac sobie oś i jej położenie, według której ten babol ma sie obracać, w twoim wypadku zmień połozenie tej osi od srodka przedmiotu na jego krawędź. Powinno byc ok, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi