Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nie ma co tu dużo gadać, dawno nie modelowałem trzeba się trochę poprzestawiać, poustawiać program pod siebie, żeby zwiększyć tempo prac :) maturka za miesiąc nie pomaga

Prius C:

1zv7a0l.jpg

352htvl.jpg

Peugeot 4008 (basemesh)

drdzed.jpg

Edytowane przez cortes

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ładne siatki.

Z takiego basemesha później wycinasz po ms, czy część przed zagęszczeniem a część po?

Zawsze jak wycinam po ms to mam problem z czyszczeniem siatki i wychodzi mi mnóstwo błędów...

Możesz doradzić jak tego uniknąć?

Napisano
  • Autor

mały update:

screencapture20120414go.jpg

screencapture20120414go.jpg

Zwróć uwagę illusion ile tam jest błędów w siatce, ale ogólnie model odbija światło dobrze, więc nie ma potrzeby poprawiania trójkątów. Czasem lepiej zostawić 5ciokąt, a czasem wierzchołek z pięcioma krawędziami. Co do wycinania to basemesh musi być dokładny żeby nie trzeba było się* to trzeba jednak na wyczucie i sprawdzać przy pomocy shaderów z odbiciami - bardzo pomaga takie coś jak w rhino jest, białoczarne pasy nałożone na refleksy, od razu wiadomo co jest nie tak :)

PS: Jak mogę pisać posty żeby nie było gwiazdek po polskich znakach np ć*. Automatycznie mi się to wciska. To przez kodowanie znaków? Mac user ...

Napisano

No spoko, nie ma złotego środka - trzeba próbować. Błędy niby widać, ale całość wygląda płynnie.

Jak już uporam się ze swoim mercem, następne auto spróbuję przycisnąć taką metodą, może coś wyjdzie z tego.

Kurde, ładnie ci to wychodzi.

Modelujesz to w maxie czy w jakimś innym sofcie?

Napisano

No i git, bardzo ładnie Ci to wszystko wychodzi. No i chwali się, że pracujesz w Modo Luxology;) Keep up the good work!