Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio nasunęła mi się myśl, że by zrobić pierwszą większą scene w 3DS Maxie. Myślałem długo nad tematem, przeglądałem książki, oglądałem krajobrazy i wreszcie gdy zauważyłem w internecie pewien bardzo fajny obrazek, wymyśliłem. Zrobie szachy! No i oto już mam kilka modeli pionków, ale nie znam wypowiedzi innych na ich temat. Dlatego zamieszczam tutaj kilka obrazków, przedstawiające moje modele:

Hetmany:

krolowe.jpg

Pionki:

pionki.jpg

Wieże:

wieze.jpg

Gońce:

gonce.jpg

Nie mam jeszcze modeli skoczków i króli, ale za niedługo będą :D

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No roboty na 5 minut razem z renderem, ale keep working :)...

pozdro

Napisano

nic imponujacego ..... loft i jeden extrude wszystko :/ zobaczymy jak sie bedzie prezentowalo w scenie ... choc i tak nic wielkiego nie oczekuje

A i jeszcze dla twojej swiadomosci :D NIEZAKLADAJ za zadne skarby EfTePe na Interii !!!!!!! mialem dawnloada 0,3 kb/s

Napisano
  • Autor

Mi raczej chodziło o tekstury, bo jeżeli o te modele to sie nie opracowałem :P tylko z hetmanem sie męczyłem, bo mi extrudy nie wyszły :P

A za FTP'a to sorka, ale nie miałem czasu, zeby gdzie indziej założyć, a tego mam o kilku lat :]

Napisano

cha jestem pierwszy no niewazne wrucmy do konkretów

Domyslam sie ze na renderach pokazałek figurke jasną i ciemna niestety dobrałeś zły kolor Tła ciemna figura zlewa sie z tłem. po drugie pokaz lepiej render normalny i obok siateczke zobaczym ile poly mają te cudactwa. Polecam tez postawic naczyms te pionki co by nielatały w powietrzu.

Co do samych pionków zamało zeby cos powiedzieć ale domyslam sie ze zrobione śą Liniami naco poszedł modyfikator Lathe 360 Stopni :> i to niewile sie narobiłes ale zobaczymy co bedzie dalej czekam na pracę

Napisano

hehe wreszcie sie zaladowalo :D

Chammer - jakie textury ? ja tu widz etylko specular i nic poza tym :D

a i mysle ze twoj nick pisze sie przez "H" a nie przez"Ch" :/ ale moze to tylko ty tak chciales specjalnie .... (tak tylko pisze)

Allucard - No no pierwszy to ty nie jestes :P:P

Napisano
  • Autor

No właśnie o tego spectulara chodzi... bo nie wiem czy odpowiedni poziom dobrałem :P

A co do siatek to nie wiem czy jest warto pokazywać :P Jak by były jakieś skompilowane to bym pokazał, a tak to sie nie opłaca zwalniać transferu :)

Napisano

mogly by byc bardziej orginalne a tak to wygladaja jak szachy...???(te z magnesami ) tzw opociagowa nuda...pozdr

pomysl nad wyglademm potem nad nietypowa szachownica oznaczona nie literami i cyframi naszego pisma tylko np kyrylica ruska